Etusivu  |   Omat koirat  |   Pentueet  |   Tulossa  |   Muistoissa  |   Historia  |   Reissutarinoita  |   Uutisblogi  |   Linkit

Ilonan pentupäiväkirja

13.10.2013


M-pentueen päiväkirja hiljenee nyt. Kiitos kaikille jotka ovat olleet auttamassa tämän pentueen kanssa; Outi Toni, Emmi Viirros, kaikki pentujen nykyiset omistajat, Marjo Halmiala, jonka ansiosta saadaan nauttia tästä pentupäiväkirjasta ja myös kaikille teille, jotka olette myötäeläneet tämän pentueen mukana. Pentuaika on mukavaa ja ainakin minulle haastavaa, kun asun pienessä kaksiossa. Pennut ovatkin aina valloittaneet koko kotini ja ison osan tilaa myös ulkosalla! Vähän väliä niitä sai hakea melkein naapurista ja viimeisinä päivinä sinne jo menivätkin. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja huokaisin syvään kun sain ne ehjinä maailmalle! Kaikki ovat FB Briskness-ryhmässä, joten kuulumisia varmasti saadaan sitä kautta. Iso kiitos kaikille!

   
19.9.2013


Seuraavat kolme pentua lähtivät torstaina!

Asta lähti Lappeenrantaan Lauran ja Laurin hellään huomaan ja tottelee jatkossa nimeä Liina. Veera taas lähti Sannan ja Rikun kotiin Sipooseen ja tottelee nimeä Viiru tai Veera. Perheessä on myös kaksi vilkasta poikaa, Veeti ja Elias. Illalla vielä pikku-Kimmo, nykyisin Elmo, lähti Jennan ja Annukan perheeseen. Perheessä on myös pieni Edi-poika.

Enää jäi yksi pentu jäljelle ja sekin lähti perjantaina Seelan mukana Turkuun. Olli tottelee nykyisin nimeä Robin.

Briskness Middleton "Liina" ja Laura sekä Lauri

Briskness Middle of the Eastway "Viiru/Veera" ja Sanna

Briskness Mc Gyver "Robin" ja Seela

Briskness Messi "Elmo" ja Jenna

   
16.9.2013


Pennut 7 viikkoa!

Pennut täyttivät 7 viikkoa ja samana päivänä lähtivät ensimmäset pennut maailmalle kohti uusia seikkailuja!

Ensimmäisenä lähtivät Maire ja Helena eli Etta ja Malla! Etta matkusti junalla Iisalmeen Sinin kanssa ja Malla pääsi autokyydillä Orivedelle Helenan kanssa.

Illalla lähti vielä Atso eli Metku Kellokoskelle Sannan ja Joonan kanssa. Toivon teille paljon hauskoja hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa!

Briskness Maradona "Metku" sekä Sanna ja Joona

Briskness Meredith "Malla" ja Helena


Viimeisiä hetkiä pentujen kanssa! Vauhtia alkoi olla jo turhan paljon ja rohkeutta laajentaa reviiri naapurien pihoille! Hienoa! Ei varmaan naapurien mielestä.

   

Briskness Meryl Streep "Etta" ja Sini

Ilona ja penne!

   
   
   
10.9.2013


Pennut 6 viikkoa!

Piti ottaa niitä hienoja passikuvia joissa pentu seisoo hienosti! No, eipäs otettu. Oli sen verran haastavaa kahestaan että tuli vaan tällaisia. Ehtiihän noita ottaa sit myöhemminkin kun kaikki pentujen omistajat ovat opettaneet ne seisomaan hienosti näyttelyasennossa. ;) Nyt on vaan istumiskuvia. Ne on huomattavasti helpompi ottaa.

Keskiviikkona mennään pentutarkkiin ja peukut pystyyn että kaikki olisi OK!

Briskness Middle of the Eastway "Veera"

Briskness Meryl Streep "Maire"

Kuvat: Outi Toni
   
Briskness Meredith "Helena" Briskness Middleton "Asta"
Kuvat: Outi Toni
   
Briskness Messi "Kimmo" Briskness Maradona "Atso"
Kuvat: Outi Toni
   
Briskness McGyver "Olli"
Kuvat: Outi Toni
   
Veera vuoren valloittajana
Kuvat: Outi Toni
   
Täältä me tullaan!
Kuvat: Outi Toni
   
Kuvat: Outi Toni
   
Maire mietiskelee ja Olli mennä viipottaa
Kuvat: Outi Toni
   
Olli ja Asta nujuavat - Välistä otetaan nokoset
Kuvat: Outi Toni
2.9.2013


Pennut 5 viikkoa!

Aika kuluu siivillä noitten piraijoiden kanssa. Outi Tonin kanssa otettiin kuvia ja se tulee aina vaan haasteellisemmaksi. Alkaa olla jo omaa tahtoa pennuilla sen verran ettei se ihan käden käänteessä käykään. Mutta meillä on Outin kanssa monen vuoden kokemus kuvien otossa niin saatiin ihan kelpo otokset. Vähän on kyllä kehuttavakin niitä kun isot asiat tehdään pääsääntöisesti ulos. Tästä missä asun on niin helppo vaan aukaista ovi ja pennut pääsee ulos. Sopivasti on myös pöpelikköä heti talon lähellä, ettei kovin isoa kakkapartiota tarvi pitää. Yhtenä yönä pentuaitaukseen ei ollut tullut ainuttakaan torttua ja viime yönäkin vaan pari kolme. Olivat kuitenkin klo 22.00 - 6.30 välisen ajan pentuaitauksessa. Hienoa! Mutta viikon päästä menen takas töihin niin silloin voi tulla pientä takapakkia.

Nimet on nyt päätetty ja ne näkyvät kunkin pennun kohdalla kuvassa. Seuraavalla kerralla yritetäänkin sitten ottaa seisotuskuvia pennuista!

mustavalkoinen narttu Briskness Middle of the Eastway "Veera"

Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen narttu Briskness Meryl Streep "Maire"
Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen narttu Briskness Meredith "Helena"
Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen narttu Briskness Middleton "Asta"
Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen uros Briskness Messi "Kimmo"
Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen uros Briskness McGyver "Olli"
Kuvat: Outi Toni
   
mustavalkoinen uros Briskness Maradona "Atso"
Kuvat: Outi Toni
   
 
 
26.8.2013


Pennut 4 viikkoa.
Nyt on ollutkin mukavaa kun on voinut pitää pentuja paljon ulkona. Tällä kertaa otettiin kuvatkin siellä.
Oikeestaan ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa. Vieraita on käynyt paljon katsomassa, kaiken kokoisia, näköisiä, hajuisia! Ja niittä otetaan vastaan edelleenkin.

Pihalla kuulleet rälläkän ääntä eikä kyllä paljon ole noteerattu siitä. Lisäksi kasvattaja on erittäin kolistelevaa tyyppiä, ja pudottelee käsistään kaikenlaista roinaa. Onneksi olen nyt 2 viikkoa lomalla, niin saan rauhassa seurata niitten kehitystä. Nimiä olen pähkäillyt, enkä ala kauheesti kikkaileen niitten kanssa. Ne laitetaan esille seuraavassa päivityksessä.

mustavalkoinen narttu "Veera"

   
mustavalkoinen narttu "Maire"
   
mustavalkoinen narttu "Helena"
   
mustavalkoinen narttu "Asta"
   
mustavalkoinen uros "Kimmo"
   
mustavalkoinen uros "Olli"
   
mustavalkoinen uros "Atso"
   
Myös Kira ja Elvi hoitavat mielellään penneleitä.
 
 
21.8.2013

Kuva: Outi Heikkilä-Toni


Pennuille tuli 3 viikkoa täyteen maanantaina ja sen kunniaksi Outi kävi taas kuvaamassa niitä. Pikkuhiljaa alkaa ääntä ja vauhtia tulla lisää. Ilonaa kyllä jo vähän kypsyttää, kun niillä on jo kamalat naskalit suussa. Nyt ovat päässeet jo tutustumaan olkkarin puolelle ja Elvi leikittää sen kun ehtii. Joskus hieman liiankin rajusti. Onneksi se kuitenkin uskoo kun vähän komentaa. Ruokaa uppoaa jo ihan kiitettävästi ja eka madotuskin on tehty. Nimet ovat vielä hiukan hakusessa mutta kaipa niille jotkut helpot nimet löytyy.....

 
Sanomalehdet ovat pieni ongelma, tai niiden puute. Ostinkin niitä alustoja kokeeksi pennuille tuonne häkkiin.

mustavalkoinen narttu "Veera"
Kuvat: Outi Heikkilä-Toni

   
mustavalkoinen narttu "Maire"
   
mustavalkoinen narttu "Helena"
   
mustavalkoinen narttu "Asta"
   
mustavalkoinen uros "Kimmo"
   
mustavalkoinen uros "Olli"
   
mustavalkoinen uros "Atso"
 
12.8.2013


Pennut tänään 2 viikkoa. On ollut mahdottoman helppo viikko. Vaikka Ilona ei näytä siltä että maitoa olisi paljon, niin kyllä sitä vaan on, kun pennut ovat niin tyytyväisiä. Yölläkin saa nukkua ihan rauhassa. Ilona käy jo lenkeillä normaalisti mukana, mutta heti menee hoitamaan pentujaan sieltä tullessa. Pentujen silmät ovat auenneet ja ainakaan vielä en ole huomannut sinisilmäisiä. Loppuviikosta pennut alkaa saamaan vähän lisäruokaa, jos heille vaan kelpaa.

 
Viikon päästä niitä voi alkaa tulla katsomaankin jo ja tullessaan "on tuotava tuliaisiksi" sanomalehtiä. Mieluummin sellaisia isoja, ei nykyisen hesari tabloidin kokoisia....! ;)
 
Outi the hovikuvaaja oli estynyt tulemaan, joten otin itse nämä luomukset. Eipä siitä meinannut tulla mitään, kun liikkuivat niin paljon. Odotinkin että väsyvät ja otin nukkuvista pennuista kuvat....
 

mustavalkoinen narttu "Veera"

mustavalkoinen narttu "Helena"

   
mustavalkoinen narttu "Maire" mustavalkoinen narttu "Asta"
   
mustavalkoinen uros "Kimmo" mustavalkoinen uros "Olli"
   
mustavalkoinen uros "Atso" Brisknessin M-pentue 2-viikkoisena
   
Koko poppoo koossa taas
   
 
 
5.8.2013


Tänään otettiin 1-viikkoiskuvat Outin kanssa. Kyllä uskomattoman kovaa nuo jo pääsee, vaikka eivät kuule eivätkä näe. Ilona on alkanut hoitamaan oikein viimeisen päälle pentujaan. Maitoakin näyttää tulevan mukavasti, kun ovat niin tyytyväisiä. Kimmo ja Asta ovat hieman pienempiä kuin muut, mutta ne menevätkin ihan omilla painokäyrillään. Päätinkin, etten punnitse niitä enää muuten, kuin silloin kun annan matolääkkeen. Jotenkin tuo digitaalinen vaaka on innostanut punnaamaan... ;) Tässä viikolla kun käväistiin Emmin ja pentujen kanssa Hertassa ns. "neuvolakäynnillä", siellä pitkän linjan kasvattaja sanoi että "älä punnitse vaan katso pennun muuta olemusta". Oikeassahan Mirkku on. Niinhän tein vuosikaudet mutta uusi "tekniikka" innostaa...

 
Tänään oli lähes normaalin päivän töissä (6,5 tuntia ) ja täällä oli pärjätty loistavasti. On se hienoa, kun voi luottaa äitikoiraan, että homma on hanskassa. Ilona on muutenkin niin kiltti koira. Muutaman päivän päästä alkaa silmätkin aueta ja kuulo tulla. Miten tämä aika meneekin niin nopeasti kun vastahan nuo syntyivät ja nyt jo toisella viikolla...
 
Parin kolmen viikon päästä jään taas lomalle joten silloin on aikaa seurustella pentujen kanssa. Nyt niistä ei vielä siihen seurusteluun ole.
 

mustavalkoinen narttu "Veera"

mustavalkoinen narttu "Helena"

   
mustavalkoinen narttu "Maire" mustavalkoinen narttu "Asta"
   
mustavalkoinen uros "Kimmo" mustavalkoinen uros "Olli"
   
mustavalkoinen uros "Atso" Brisknessin M-pentue maitobaarissa
   
Irti ei lähde helpolla Kova imutus päällä
   
29.7.2013 PENNUT SYNTYIVäT!


Ilonan pennut syntyivät 29.7.2013 aamupäivällä tiineyden 57-58 vuorokaudella. Pennut syntyivät muutaman päivän aikaisemmin kun odotin. Itse jouduin lähtemään vielä muutamaksi tunniksi töihin aamulla, mutta onneksi Emmi Viirros ja Outi Toni olivat apuna auttamassa.

 
Sunnuntaina iltapäivästä yllätykseksi Ilonan lämpö oli laskenut alle 37 asteen! Illan ja yön mittaan se pikkuhiljaa alkoi nousemaan "synnytyslämpötilaan", mutta polttoja ei vaan alkanut kuulumaan. Muutaman kerran olin näkevinään jonkinlaisen supistuksen, mutta luulin vain kuvittelevani. Soitin aamusta päivystykseen, josko voisi tarkistaa Ilonan tilanteen ja Outi lähti Emmin kanssa viemään Ilonaa Elinklinikka Herttaan. Matkalla sinne syntyi yksi tyttö autoon. Eli se synnytys olikin käynnistynyt automatkalla. Itse ehdin sinne siinä vaiheessa kun pentuja oli maailmassa 3. Kaikki tyttöjä siihen asti. Hetken päästä syntyi pieni poika. Se olikin viallinen pentu ja lopetettiin heti (yläpurenta, kitalakihalkio ja häntämutka). Onneksi yksi poika uhrautui ja otti kaikki viat itselleen. Huonomminkin olisi voinut käydä.
Tämän jälkeen Ilona vielä röntgattiin ja katsottiin, montako pentua on jäljellä. Niitä löytyi sieltä 3 ja se kolmas syntyi melkein siihen röntgenpöydälle. Tämän jälkeen lähdettiin kotiin jatkamaan. Kotona Ilona rauhoittui heti omaan pentulootaan ja näytti siltä se ottaa pienet tirsat ennen viimeistä rypistystä. Ihmeteltiin, kun ei nähty niitä polttoja ollenkaan. No, juttelin sitten Sannan ( kennel Dreamoor ) kanssa puhelimessa että "kaksi pentua on vielä sisällä" ja silittelin Ilonaa. Nostin vähän häntää ja - mitä ihmettä, täällähän on märkä pentu! Siirsin pentua vähän ja minuutin päästä siellä oli toinen märkä pentu. Ilonalla on kyllä niin huomaamattomat supistukset, että meinaa vallan erehtyä.
 
Pennut olivat syntyessään todella tasaisia, 400 - 480 g painot. Ensimmäinen yö meni tosi hienosti, laatikosta ei kuulunut muuta kun normaalia tuhinaa. Ilona hoitaa pentujaan niin kuin nartun kuuluukin. Ensimmäisen vuorokauden aikana painot olivat hieman laskeneet, mutta se on aivan normaalia.
 
Tämä pentublogi päivittyy n. kerran viikossa kuvien kera! Mahdollisesti vielä joku pentu vapaana eli jos reipas harrastuskoiran alku kiinnostaa, ota yhteyttä! Etsin myös sijoituskotia Etelä-Suomesta yhdelle nartulle!

mustavalkoinen narttu 405 g "Veera"

mustavalkoinen narttu 424 g "Helena"

   
mustavalkoinen narttu 409 g "Maire" mustavalkoinen narttu 386 g "Asta"
   
mustavalkoinen uros 370 g "Kimmo" mustavalkoinen uros 463 g "Olli"
mustavalkoinen uros 428 g "Atso" Pienet tunnistepannat odottavat että sopivat pentujen kaulaan muutamien päivien kuluttua!