Etusivu  |   Omat koirat  |   Pentueet  |   Tulossa  |   Muistoissa  |   Historia  |   Reissutarinoita  |   Uutisblogi  |   Linkit

Alman pentupäiväkirja 2008


20.1.2009 Pennut 7 viikon ikäisiä.   Paljon on tapahtunut sitten viime päiväkirjamerkinnän.  Otettiin nämä viimeiset seisontakuvat Outin ja Sannin kanssa vähän kiireisellä aikataululla. Mutta toivottavasti niistä näkee jotain.
 
Pentujen TNS-testitulokset tulivat Australiasta; 2 TNS normaalia ja 3 kantajaa.  Noissa testeissähän tuo tieto on se tärkein asia.  Pentujen viralliset nimetkin ovat jo selvillä ja se mikä menee mihinkin.  Ne asiat selviävät kunkin pennun kuvan kohdalta.
 
Ollaan myös tehty päivän turnee Palokkaan, Jyväskylän liepeille Solannin Sarin luokse viime sunnuntaina. Pennut olivat autossa tosi hienosti, ei ollut huutamista eikä pahoinvointia, puhumattakaan, että olisi tehty autoon tarpeita. 10 pistettä ja papukaijamerkki kaikille matkustamisesta. Menomatkalla pysähdyttiin Tähtihoviin metsän laitaan parkkikselle ulkoiluttamaan pennut, tulomatkalla sitä mahdollisuutta ei ollut.  Illalla tietysti riehuttiin vielä kunnolla kun kerran automatkalla sai levätä niin hyvin.
 
Kotosalla ulkoilutus alkaa olla jo hieman työläämpää, kun pentujen reviiri kasvaa koko ajan.  Onneksi asun nyt sellaisessa paikassa, että voi melko huoletta pennut ulos päästää.  Meno on kyllä ulkona melkoinen eikä lumi haittaa, päinvastoin. Tuntuvat oikein nauttivan siitä. Huomenna on sitten edessä eläinlääkärin keikkoja oikein kaksin kappalein. Ensin mennään pentutarkistukseen ja sirutukseen ja sitten vielä illalla silmäpeilaukseen. Sen jälkeen ollaankin jo valmiita siirtymään "pahantekoon" muualle.  Pekko / Niilo sitten lähteekin vielä samana iltana Nousiaisiin Johannan ja Eskon hellään huomaan. Muut sitten loppuviikosta. Kyllä se vaan niin on, että pennut jo alkavat kaipailemaan sitä omaa perhettä ja omaa tekemistä.  Täällä se on vähän sellaista porukassa bailaamista.....
 

"Oskari" 7vk
Briskness Indiana Jones "Heimo"
TNS-kantaja
om. Hanna Rajala, Tampere"Niilo" 7vk
Briskness Il Divo "Pekko"
TNS-terve
om. Johanna Laihonen, Nousiainen"Unelma" 7vk
Briskness Ingalssin Laura "Vimma"
TNS-terve
om. Sari Solanti, Palokka"Selma" 7vk
Briskness Imelda
TNS-kantaja
om. Diana Pyykkinen, Ristiina

"Anelma" 7vk
Briskness Ilona Staller "Ilona"
TNS-kantaja
om. Anita Korhola, Vantaa


 


6.1.2009
Pennut tänään 5 viikkoa.  Otimme tänään kuvaaja Outi Tonin ja studioemäntä Anne Viitasen kanssa seisomiskuvia pennuista.  Kuten ennenkin, se on tosi vaikeata.  Mutta meillä taitaa olla jo rutiinia kaikilla sen verran, että se onnistui mielestäni hienosti.
Pennut alkaa olla ihan "hirveitä"!  Koko ajan ovat kiinni nilkoissa ja  käsissä.  Myös luonne-eroja alkaa jo pikkuhiljaa tulla esille. Oskari kyllä haistaa heti, kun ruoka on laitettu muhimaan. Alkaa metelöimään ja hyppiä tiskipöytää vasten. Jännä nähdä miten se pieni kuono vaan nousee ylös hajua kohti. Anelma taas on melko räväkkä mimmi. Sylissä ei kyllä viihdytä yhtään, muuten kun tosi väsyneenä. Selma ja Unelma esittää sellaista pikkusöpöä, mutta annas olla kun, velipojat yrittää kiusata, niin silloin herää kova rähinä. Niilo taas meinaa taas välillä jyrätä koko porukan alleen.  Ensin mukamas vähän tarkkaillaan ja sitten hyökätään. Takaa-ajoleikit ovat parasta pentujen mielestä, varsinkin jos ajavat minun jalkoja takaa. Nyt ollaan onneksi sentään jo voitu olla pieniä aikoja ulkosallakin ja ainakin isot tarpeet tehdään sinne pääasiassa.  Viikonloppuna ja loppiaisena oli hieman trafiikkia täällä, kun pentuja kävi katsomassa paljon porukkaa.  Pienimmät katsojat oli kaverieni Hannelen 8 kk ikäinen Konsta-poika  ja Sirpan kohta  2-v Niko.  Sitten vielä Henkan kolme tyttöä ikävälillä 7-11.  Kuvia pikkuvieraista täällä.  Pennut olivat kyllä väsyneitä iltasella kaiken sen pyörinän ja hyörinän jälkeen.  Mutta myöhemmin illalla tuntui taas virtaa piisaavan, kun minun olisi pitänyt alkaa nukkumaan, niin eihän se pennuille sopinut. Ei muuta kun vaan uudestaan olkkariin hosumaan. No sillä kertaa he kyllä vässähtivät melko nopeasti.


"Oskari 5vk"

"Niilo 5vk"

"Unelma 5vk"

"Selma 5vk"

"Anelma 5vk"

 


1.1.2009
Aluksi toivotan kaikille oikein hyvää ja tuloksellista vuotta 2009!
 
Pennuilla ikää tänään 4 vk ja 2 pv.  Alkavat jo näyttää ihan koirilta ja ääntä lähtee, jos ei päästä häkistä pois tarpeeksi nopeasti. Onneksi yöt menee vielä ihan mukavasti. No, häkissä ei olla muutoin, kuin silloin kun olen töissä ja yöt.  Tosin töissä ollessakin pääsevät pois sieltä, kun naapurin Marjatta käy hoitamassa ja pitämässä seuraa heille. Alman mielestä se tissittäminen ei ole enää kovin mukavaa. Onhan pennuilla jo terävät naskalit, joitten tehosta kyllä jokainen täällä kävijä saa osansa Alman lisäksi. Pari kertaa ollaan jo oltu ulkonakin. Tosin vain ihan muutama minuutti. Paljon siellä ei vielä liikuta, muttaa ootellaan..... Kohta saa delegoida kaikki talon asukkaat taas pyydystämään pentuja.  Nyt tuntuu, että aika menee ihan liian nopeasti. Vastahan ne syntyivät? 
 
Olen myös alkanut miettimään, että miten osaan "olla" pennun kanssa, kun siitä on jo kohta 6 vuotta aikaa, kun minulla itsellä on ollut pentu. Tästä pentueesta kun yksi jää minulle kasvamaan.  No, sitten ei auta kun kysellä foorumilta hyviä vinkkejä.....; - )) 


"Oskari 4vk"


"Niilo 4vk"


"Unelma 4vk"


"Selma 4vk"


"Anelma 4vk"

 


25.12.2008
Pennut reilu 3 viikkoisia tänään. Outin kanssa ahkeroitiin näin joulupäivän kunniaksi ja otettiin uusia kuvia. Olivat hieman väsyneitä, mutta olihan helppo kuvailla, tällä kertaa. Ovat kasvaneet kovasti, niinkuin pitääkin. Jo on jouduttu suurentamaan pentuhäkkiäkin, kun menevät sen verran paljon. Kiinteää ruokaakin ollaan maisteltu ja hyvin näyttää uppoavan. Liekö tullut sukuunsa tuon ahneuden myötä. Eka madotus on saatu ja käyty eläinlääkärin vastaanotolla otattamassa tippa verta TNS - testiä varten. Laineen Sirpalle ( kennel Borderiinan ) suuret kiitokset ammattitaitoisesta avusta testinotto tilaisuudessa.  Näytteet ovat lähteneet kohti Australiaa ja odotellaan tammikuun puolivälin jälkeen tai niillä main, virallisia tuloksia.
Rekisteripaperit lähtivät Kennelliittoon 15.12 ja viime perjantaina, 19.12 soittivat että paperit ovat valmiina. Nopeata toimintaa! 
Niin, nuo pentujen työnimet on otettu taas suoraan syntymäviikon nimipäiväsankareista..... Mitenköhän mulle sitten kävisi, jos pennut syntyisivät naisten viikolla ja kaikki olisi uroksia? ( "Poika nimeltä Päivi" jne )
Tällä hetkellä näyttää siltä, että yksi tyttö on vielä ilman kotia. 


"Oskari 3vk"

"Niilo 3vk"

"Unelma 3vk"

"Selma 3vk"

"Anelma 3vk"

 


16.12.2008
Pennuilla tuli 2 viikkoa mittariin. Ovat kasvaneet kovasti painojen ollessa 900g - 1100g välillä. Kaikilla on silmät auki eikä kellekään näytä tulevan sinisiä silmiä.  Pikkuhiljaa se näkö ja kuulokin alkaa tulla.  Uteliaisuus kasvaa ja ensimmäiset ovat jo kopsahtaneet laatikosta ulos. Täytyy vaihtaa pennut häkkiin tällä viikolla.  "Lihasharjoituksia" tehdään ahkerasti ja jo vähän nahistellaankin. 
Outi kävi ottamassa kuvat ja taas todettiin, että on hankalaa. Meidän mallit kun on hieman eläväisiä.  Kohta pennut alkavat parhaimmillaan ja vauhti kiihtyy.

"Oskari 2vk"

"Niilo 2vk"

"Unelma 2vk"

"Selma 2vk"

"Anelma 2vk"


2.12.2008
Alman ja Manun pennut syntyivät maanantain ja tiistain välisenä yönä.
Ensimmäisenä päivänvaloon syntyi Oskari, joka olikin melkoinen jotikkä. Syntymäpaino oli peräti 515 g.
Seuraavaksi syntyi pikku-Unelma, 415 g. Nämä kaksi syntyivät Eläinlääkäriasema Hertassa.  Oskarin kanssa jouduttiin tekemään tosissaan töitä kaikki kolme, Alma, eläinlääkäri Tarja Jokinen ja minä. Unelma sitten vaan plopsahti ulos. Noiden kahden syntymän jälkeen lähdin kotiin.
Kotona pienen ajan jälkeen syntyi helposti pikku-Niilo, 415g. Siitä vähän eteenpäin hieman avustaen Selma, 450 g.  Tässä vaiheessa ajattelin, että nyt loppui. En kyllä tiedä miksi, vaikka oltiin röntgattu, että siellä on 5 pentua.  Kävin pesaisemassa Alman peräpään, vaihdoin puhtaat aluset ja pennut tissille syömään. Kaikki olikin hienosti, kunnes reilun tunnin kuluttua Alma aloitti taas ponnistelun. Niimpä sitten vielä 3. tyttö Anelma 450 g syntyi pienellä avustuksella.
 
Tämä on kooltaan suurin pentue, joka minulla on koskaan ollut. Alman edellisessä pentueessa suurin oli saman painoinen kun tässä pentueessa pienimmät....
Pentujen täyttäessä 2 viikkoa niistä otetaan ensimmäiset varsinaiset passikuvat.  Alla muutama kuva pentujen ensimmäisestä kahdesta viikosta.